Zakgoed en big bags wikkelen bij Tiense Suiker

Beschrijving

Tiense Suiker heeft een nieuwe afdeling opgestart in de fabriek in Tienen, waar FFS-zakken van 10, 20 en 25 kg en big bags afgevuld en nadien gepalletiseerd worden. Om te zorgen dat die pallets probleemloos getransporteerd kunnen worden, was er een juiste ‘verpakking’ vereist, die kon garanderen dat de pallets stabiel gewikkeld zijn en voldoen aan de Europese richtlijn EUMOS 40509.
De wikkelaar is uitgerust met een automatische foliewissel, geïntegreerde topfolie dispenser, een geïntegreerd rope systeem, volledige flexibiliteit in 1ste en 2de rek voor het aanbrengen van de folie en mogelijkheid om waterdicht te wikkelen. We hebben een ringwikkelaar voorgesteld, waardoor de pallets geen staarten of aanzet van de folie hebben, maar proper en mooi ogen.
De samenwerking was een succes: de 85 verschillende producten en stapelpatronen waarvoor we de installatie gebruiken, hebben de EUMOS 40509 allemaal gehaald. Die certificaten behalen was een unieke prestatie. Binnen de Sudzücker Groep is Tiense Suiker de eerste die voldoet aan deze richtlijnen.

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top