Wipak wint eerste prijs voor duurzame verpakking bij German Packaging Awards

Beschrijving

“De nieuw ontwikkelde vacuümverpakking is samengesteld uit twee kleefvrije, onbedrukte PE-films die een monomateriaal vormen”, legt Susan Janssen, Sustainability Manager bij Wipak, uit. “Door de Digimarc Barcode® te integreren, wordt snel scannen met elk smart device mogelijk gemaakt. Dit stelt klanten niet alleen in staat om productingrediënten en voedingsgegevens op te zoeken, maar kan ook worden gebruikt door recyclingcentra aan het einde van de levenscyclus van het product, als onderdeel van het sorteerproces. ”

Het Green Haven-pakket bevat ook een FSC®-gecertificeerde papieren sleeve, die gemakkelijk kan worden gescheiden van de plastic hoofdbehuizing en samen met het papierafval kan worden afgevoerd. Het plastic gehalte blijft onbedrukt, waardoor de materiaalkwaliteit ook na recycling hoog blijft. Het resultaat is een zeer aantrekkelijk,> 90 % op PE-gebaseerd monomateriaal dat gemakkelijk te gebruiken en te recyclen is, met een algehele reductie van de koolstofvoetafdruk van de verpakkingsfolie tot 30 %.

Dr. Bettina Horenburg, lid van de directie en algemeen verantwoordelijk voor de German Packaging Awards bij het German Packaging Institute, zei: “We hadden een zeer sterk, internationaal deelnemersveld met innovatieve oplossingen uit Oostenrijk, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje, Zwitserland en Turkije. 40 procent van de ingezonden innovaties valt in de categorie duurzaamheid. Dit laat zien hoe belangrijk dit fundamentele onderwerp is en blijft, zelfs tijdens de huidige pandemie. “

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top