Wij stappen over naar groene noppenfolie

Beschrijving

Wij stappen over naar groene noppenfolie

Het nieuwe noppenfolie dat we leveren is gemaakt van gerecycled materiaal. Afgezien van de toepasselijke groente tint, heeft de folie exact dezelfde kwaliteit. We zien dit als een uitgelezen kans in het belang van het milieu en circulair ondernemen.

Je gebruikt de groene noppenfolie voor dezelfde toepassingen: het beschermen van fragiele oppervlakken en voorwerpen, lichte schokken absorberen en opvulling.

Eigenlijk is er geen reden meer om noppenfolie van virgin materiaal te gebruiken. Prokonpack zet deze stap omdat het milieu ons aan het hart gaat. Traditioneel bubbeltjesfolie wordt uit olie geproduceerd, een fossiele brandstof. Er is echter genoeg gebruikt plasticafval waarmee het luchtkussenfolie gemaakt kan worden.

Onze keuze voor dit 100% recyclebaar LDPE (low density polyethyleen) draagt bij aan het verkleinen van de afvalberg en we promoten hier het hergebruik van afval en grondstoffen mee. Een stap in de richting van een kleinere CO2-voetafdruk.

Scroll naar top

Registreer je nu voor Empack Den Bosch 2023

Bezoek jij op 5 & 6 april 2023 het #1 jaarlijkse ontmoetingsmoment voor de hele Nederlandse verpakkingscommunity? Beleef de verpakkingsmachines en -technologieën van dichtbij, spreek al je vakgenoten en ben in één keer weer helemaal op de hoogte van alle ontwikkelingen uit de markt.

Registreer je nu gratis voor de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux.