Wat is het verschil tussen banderolleren en strappen?

Beschrijving

Materiaal:

Banden:
Banden zijn verkrijgbaar in de breedtes 15, 20, 30, 50, 60, 75 en 100 mm. Er is een grote verscheidenheid aan materialen: er zijn banderollen van bruin en wit papier, polypropyleen (PP), hoge dichtheid polyethyleen (HDPE) en biologisch afbreekbaar polylactisch zuur (PLA). De maximale trekkracht van banderollen is 30 kg.

Omsnoering:
De banden zijn verkrijgbaar in de breedtes 5, 6, 8, 12, 12.7, 15, 15.5 en 19 mm. Ze zijn gemaakt van polyester (PET), polypropyleen (PP) of staal.

Toepassingen
Banderolleren
Het banderolleren is uiterst veelzijdig. Klassieke toepassingen zijn het bundelen van allerlei producten tot multipacks, het optimaliseren van de interne logistiek door het vormen van eenheden, het automatiseren van productielijnen of branding en de rol als informatiedrager voor verkoopverpakkingen. Dankzij de verschillende werkingswijzen en verschillende productkenmerken kan de bandspanning worden aangepast aan alle mogelijke situaties en productkenmerken: Van papieren stapels tot eierdozen, van textiel tot aluminium profielen en van komkommers tot voedselbakjes of -hoezen. Het banderolleren wordt ook gebruikt als draagmiddel voor verpakkingen met een gewicht tot 30 kg.

Omsnoering
Als de eisen voor de stabiliteit en veiligheid van een transportverpakking bijzonder hoog zijn en het gaat om zware goederen, dan is omsnoering de juiste keuze. Het beveiligen van pallets, het bundelen van lange en zware goederen zoals houten latten, het dragen van hulpmiddelen voor zware producten – het zijn allemaal toepassingen waarvoor omsnoering de juiste keuze is. Bij het omsnoeren van meer gevoelige producten (bijv. golfkarton) kan extra randbescherming worden gebruikt om ervoor te zorgen dat deze randen niet worden beschadigd.

Conclusie:
Banderolleren is in veel, maar niet in alle gevallen het betere alternatief voor omsnoering.

Lees het volledige verhaal op onze website.

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top