Waarom het banderolleren van groenten en fruit steeds populairder wordt als alternatief voor andere verpakkingen

Beschrijving

De redenen hiervoor zijn talrijk: van de toegenomen vraag naar ecologische verpakkingsoplossingen tot het bedieningsgemak van banderolleermachines en de toegenomen productie door middel van automatisering.
De consument wil een ecologische verpakking
Het groeiende ecologische geweten van de consument verhoogt de vraag naar milieuvriendelijke, grondstofbesparende verpakkingen die minder afval produceren. Producten die niet alleen aantrekkelijk zijn, maar ook ecologisch en praktisch verpakt zijn, worden eerder gekocht.

Verplichting voor fabrikanten en distributeurs van verpakkingen om deel te nemen:
De Europese Verpakkingsrichtlijn 94/62/EG regelt het op de markt brengen, de terugname en de recycling van verpakkingen. In Duitsland wordt de richtlijn geïmplementeerd door de nieuwe verpakkingswet. De EU creëert dus stimulansen om met name recycleerbare verpakkingen en het gebruik van recyclaten en hernieuwbare grondstoffen te bevorderen. Voor bedrijven die dergelijke verpakkingen aanbieden, wordt deelname aan het systeem goedkoper. Daarom zoeken producenten naar verpakkingsoplossingen waar ze minder voor hoeven te betalen voor deelname aan het systeem. De criteria zijn zowel de hoeveelheid als de aard van de verpakking. Producenten en verpakkingsontwerpers worden steeds creatiever en banderollen van papier of folie (bijvoorbeeld van PLA (polylactide, in de volksmond ook wel polylactisch zuur genoemd) worden steeds populairder.
Banderollen kunnen zonder aarzeling worden gebruikt als voedselverpakking
De materiaalleveranciers van onze banderollen zijn gecertificeerd volgens FSSC 22000, onze drukkerij volgens BRC (British Retail Consortium). Beide voldoen dus aan hoge eisen op het gebied van hygiëne. Daarnaast worden onze inkomstenstempels uitsluitend gedrukt met laag-migratie, voedselgekeurde en sensorisch neutrale inkten. Bovendien zijn de inkomstenstempels ultrasonisch gelast en hebben ze geen lijm nodig.

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top