Voorkom schades en boetes Investeer nú in uw palletwikkelsysteem!

Beschrijving

Aandacht voor palletstabilisatie is vanwege strengere EU-voorschriften voor het zekeren van vrachtlading essentieel. Panhuijsen Verpakkingen biedt innovatieve palletwikkelsystemen om verschuiven en omvallen van de (pallet)lading te voorkomen.

De nieuwe voorschriften leggen vanaf 2018 de verantwoordelijkheid van de ladingzekering niet alleen bij de vervoerder, maar bij alle betrokkenen in de transportketen. Elk bedrijf dat iets van A naar B vervoert, is voortaan aansprakelijk wanneer de ladingzekering of palletstabilisatie niet aan de eisen voldoet. Vanaf dit voorjaar wordt de gehele lading van vrachtwagens bovendien kritischer bekeken bij inspecties langs de weg. Daarbij wordt niet alleen gelet op hoe de lading gezekerd is, maar gaat het ook om de details: hoe zijn de pallets verpakt en omwikkeld? En: zijn deze vormvast en stabiel?

Het Tilburgse Panhuijsen Verpakkingen is gespecialiseerd in verpakkingsmaterialen en – machines en volgt de ontwikkelingen op het gebied van ladingzekering op de voet. Daarom kunnen we u de nieuwste verpakkingsmogelijkheden bieden omtrent palletstabiliteit, zowel in diversiteit van folies alsook het wikkelen.

Revolutionaire wikkelfolie
De nieuwe MaxStrech palletwikkelfolie biedt uw palletlading optimale bescherming. De meest uiteenlopende palletladingen vervoert u hiermee zeker en stabiel. Dat maakt de kans op schade nihil. Deze revolutionaire stretchfolie is dunner dan conventionele wikkelfolies, maar even sterk. Met deze folie levert u dus niet in op bundelkracht en fixatie. Door een nieuwe samenstelling van de folie is het echter mogelijk om het verpakkingsmateriaal van een pallet tot 30% te verminderen. Dat levert u niet alleen aan de inkoopzijde een kostenbesparing op. U reduceert tegelijkertijd uw afvalbeheerbijdrage. Daarnaast draagt u door een lager folieverbruik bij aan een beter milieu en werkt u aan het duurzame imago van uw organisatie. Een optimale win-winsituatie!

De voordelen van MaxStretch wikkelfolie:
• Gelijke of betere bundelkracht dan conventionele wikkelfolie
• Tot 30% minder materiaalgebruik; bespaar op inkoop en afvalbeheerbijdrage
• Voldoe aan aangescherpte Europese regelgeving en werk aan duurzaam imago

Monitoringsysteem Hi Life voor optimaal serviceniveau
De MaxStrech, PicoStretch en GuardianStretch palletwikkelfolies nog optimaler inzetten? Met de introductie van Hi Life monitort en test Panhuijsen proactief de stabiliteit en fixatie van elke pallet transparant en nauwkeurig. Hiermee bent u verzekerd van een perfect gewikkelde pallet tegen zo laag mogelijke kosten. De folie wordt iedere wikkeling maximaal gerekt en volgens een optimaal patroon gewikkeld, zodat uw pallet oersterk en conform de gestelde EU-voorschriften wordt gewikkeld.

Panhuijsen, VoorRAAD in verpakkingen
Al meer dan 100 jaar is het Tilburgse Panhuijsen Verpakkingen een vooruitstrevende speler in de verpakkingsbranche. Zowel op het gebied van verpakkingsmachines als verpakkingsmaterialen beschikken we over een zeer breed aanbod en een hoog kennisniveau. Vertrouw op Panhuijsen Verpakkingen voor het beste advies, een kwalitatief assortiment en kennis over de laatste ontwikkelingen en innovaties.

Media

Gallery

Website

Downloads

  Deel op Social Media

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on linkedin
  Share on google
  Scroll naar top