Uitstekende verpakkingskwaliteit voor ambachtelijk bereide paté

Beschrijving

Retailers stellen steeds hogere kwaliteitseisen aan leveranciers van vers verpakte producten. Bij het verpakken van voedsel – vaak onder atmosferisch gemodificeerde condities, moeten lekke verpakkingen ten stelligste vermeden worden om de houdbaarheid en voedselveiligheid te kunnen garanderen. Daarom koos De Spiegeleire N.V., Belgisch producent van kwaliteitspatés, voor het SealScope™ lasnaad-inspectiesysteem om hun consumentenverpakkingen volledig automatisch te controleren.

De consumentenpatés zijn per stuk verpakt in een hersluitbare klappack-verpakking onder atmosferisch gewijzigde condities. Dit laat toe om de versbereide producten langer te bewaren. Lekken in de lasnaad zijn nefast omdat het product dan aan de lucht wordt blootgesteld met sneller bederven tot gevolg. Deze lekken worden typisch veroorzaakt door product of materiaal in de lasnaad – zoals bv. een stukje paté of het schaaltje waarop de paté ligt- of door het plooien van de verpakkingsfolie.
Het SealScope systeem voor inspectie van flexibele verpakkingen is gebaseerd op sensoren die op de lasbalken van de verpakkingsmachine worden gemonteerd en die de afstand of de trilling meten bij het sluiten van de lasbalken. Het gemeten signaal wordt vergeleken met een referentie-meetsignaal van goede lasnaden. Plooien of product in de lasnaad worden zo gedetecteerd en worden verder op de loopband uitgestoten. De sensoren worden gemonteerd op de lasbalken en vereisen dus geen speciale aanpassing aan de layout van de verpakkingslijn. Een ander voordeel van de niet-destructieve lasnaadinspectie is dat indien het product in de verpakking nog intact is, dit herverpakt kan worden, wat globaal leidt tot minder afval.
“De keuze voor SealScope™ is volledig in lijn met ons kwaliteitsbeleid”, zegt David De Spiegeleire, gedelegeerd bestuurder, “Onze paté zelf is authentiek, maar ons machinepark is modern en ons productieproces is volledig afgestemd op de hoge kwaliteitseisen van onze klanten.”

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top