Tomato specialist Redstar reduces margin of error by using NiceLabel software
De Koningh Coding & Labeling

Tomatenspecialist Redstar vermindert foutmarge door inzet NiceLabel software

Tomatenspecialist RedStar heeft het aantal foute etiketten op de verpakkingen met tomaten met drastisch verminderd door de inzet van slimme software. Codeer- en labeling specialist De Koningh heeft RedStar hierbij geholpen.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Na de oogst worden de tomaten via de lopende band naar de verpakkingsmachine geleid. De planning ziet welke verpakkingsorders er binnenkomen in combinatie met de voorraad. Dit kunnen zij inplannen op één van hun productielijnen. Met NiceLabel Software wordt nu de gekozen verpakking gevuld, verpakt en voorzien van een label en codering met checkwegen of E-wegen. Tot nu toe werden de labelprinters handmatig ingesteld omdat er geen koppeling was met het bovenliggende systeem. Dat leidde regelmatig tot fouten als er een andere soort tomaten werd verpakt en de printer niet was ingesteld op het label met de juiste kenmerken. RedStar werkt voor grote retailers in Europa. Ze kennen ruim 500 verschillende verpakkingen in hun productie. Naast hun eigen tomatenkwekerijen kopen zij ook grootschalig in. Elke verpakking heeft zijn eigen unieke label en wordt gecodeerd met een eigen kweeknummer voor de herkomst van de tomaten.

Labeling- en codeerspecialist De Koningh heeft RedStar geholpen met het aantal van deze fouten te minimaliseren door de inzet van NiceLabel software. De software en printers hoeven nu niet meer handmatig te worden ingesteld. Dat gebeurt nu op een centraal punt waarmee met alle codeer- en etiketteersystemen wordt gecommuniceerd. Via een koppeling worden de prestaties van de machines teruggegeven aan het MES-systeem (aansturingsoftware voor productieprocessen). Het centraliseren van de aansturing van- en de controle op- diverse labels resulteert in een sterk verbeterd resultaat.

De samenwerking tussen De Koningh en RedStar is zeker niet nieuw. Op het gebied van coderen en etiketteren werken zij al jaren prettig samen. De zoektocht naar een partner die zowel de codeer- als etiketteersystemen levert alsmede de software inregelt, heeft dan ook snel naar De Koningh geleid. De Koningh is een erkend leverancier en heeft met de zogenaamde ‘NiceLabel Solutions Partner’ status alles in huis om ons hierin van het juiste advies en service te kunnen voorzien.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top