Schiphorst produceert speciale conveyor-bakken voor uitbreiding Quantore

Beschrijving

In Beuningen, duidelijk zichtbaar vanaf de A73, staat het in het oog springende distributiecentrum van Quantore, Nederlands grootste groothandel in kantoorartikelen. Quantore is een coöperatie voor zelfstandige kantoorvakhandelaren in de Benelux en is voortdurend in beweging om de efficiëntie van de uitlevering van hun hun almaar toenemende assortiment te optimaliseren. Door het distributiecentrum flink uit te breiden en een extra shuttle-systeem met 30.000 conveyor-bakken in gebruik te nemen, kan Quantore nog beter anticiperen op de behoeftes van de klant. Hetzij op het gebied van assortimentsuitbreiding, hetzij op het gebied van duurzaamheid.

Het huidige Quantore vindt zijn oorsprong in 1920. Na ruim honderd jaar aan groei, hervormingen en nieuwe samenwerkingen staat er een ijzersterke coöperatie met 420 leden, 1.600 verkooppunten en één distributiecentrum met een bijzonder hoog servicelevel. Zo levert Quantore 98% van de orders binnen 24 uur uit en wordt 99,66% van de orders zonder fouten uitgeleverd. Een behoorlijke prestatie voor een organisatie met 69.000 picklocaties van waaruit jaarlijks 840.000 orders worden verwerkt. In totaal herbergt het assortiment van Quantore ruim 24.000 artikelen.

De grootste recente uitbreiding is het tweede OSR-32 systeem dat afgelopen zomer in gebruik is genomen. Het nieuwe shuttle-systeem biedt in de huidige vorm ruimte aan 30.000 bakken. In totaal produceerde Schiphorst voor deze opdracht 36.000 Contecline bakken.

Voordelen Contecline:
– Ideale roleigenschappen op transportlijnen
– Laag geluidsniveau
– Flexibele verplaatsing over transportbanden, zowel rechte als gebogen lijnen
– Dubbele en afgeronde hoekconstructie voor stabiliteit
– Geïntegreerde sleuven ten behoeve van variabele vakverdeling
– Opdeelbaar van twee tot acht vakken
– Stabiel en betrouwbaar met een laag eigen gewicht
– Optioneel met afwateringsgaten in bodem en zijwanden (t.b.v. brandveiligheid)
– Leverbaar in duurzaam, gerecycled hoge kwaliteit polypropeen

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top