Schiphorst produceert 241.000 unieke conveyorbakken voor DSV

Beschrijving

Onlangs nam DSV Venlo een aangepast distributiecentrum in gebruik ter grootte van 60.000 m2. DSV heeft reeds haar sporen verdiend als de wereldwijde speler in de transportwereld en logistieke sector. Het is dan ook geen verrassing dat DSV met het aangepaste distributiecentrum in Venlo voorop loopt op het gebied van magazijnautomatisering. Het state-of-the-art shuttle systeem van KNAPP dat DSV voor deze voorziening in gebruik heeft genomen is voorzien van 241.000 unieke conveyorbakken van Schiphorst Transport- en Opslagtechniek B.V.

Ruud Rongen, Senior Logistics Engineer bij DSV, geeft aan dat de keuze voor de juiste transportbak niet onderschat moet worden. “De keuze om met Schiphorst in contact te komen als leverancier voor de bakken is ontstaan bij Wehkamp. Het vernieuwde distributiecentrum van Wehkamp draait sinds 2015 succesvol met maatwerk bakken van Schiphorst, wat voor ons een waardevolle referentie is.”

Voor dit warehouse is in nauwe samenwerking met DSV een nieuwe conveyorbak ontwikkeld, waarbij de volgende highlights in acht zijn genomen:

Stabiele en betrouwbare constructie met een laag eigen gewicht;
Ideale aanpak-eigenschappen voor de shuttlerobot, waaronder hoge vormvastheid en minimale doorbuiging bodem;
Ronde hoekconstructie voor soepele geleiding over transportbanen met bochten;
Afwateringsgaten ten behoeve van brandveiligheid;
Ergonomisch in gebruik middels afgeronde handgrepen en laag eigen gewicht;
Duurzaam; gemaakt van gerecycled high quality compound, lange levensduur en 100% recyclebaar;
Unieke hoogte van 400 mm. Marktconforme afmetingen van conveyorbakken zijn onder meer 320 mm en 420 mm hoog. Door voor DSV een nieuwe matrijs te ontwikkelen kon er een bak van 400 mm hoog worden geproduceerd. Deze hoogte sluit goed aan op de productrange van New Balance en hierdoor kon DSV de hoogte van de racklijnen opschalen van 18 naar 19 etages, wat met de standaardhoogte van 420 mm niet haalbaar was.

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top