Persbericht: Morpak verstevigt positie door overname Prokonpack

Beschrijving

Persbericht: Morpak verstevigt positie door overname Prokonpack

WEERT/EINDHOVEN – Industrieel verpakkingsspecialist Morpak bv uit Weert heeft met branchegenoot Prokonpack in Eindhoven haar positie verstevigd. Het is de tweede acquisitie binnen een jaar. Eind 2019 kocht Morpak ook al de in Eindhoven gevestigde verpakkingsspecialist Van Veghel.

De drie familiebedrijven, samen goed voor 85 arbeidsplaatsen, presenteren zich vanaf 2021 als één groep op de markt maar behouden alle hun huidige naam en locatie. De medewerkers van genoemde bedrijven zijn op donderdag 17 december geïnformeerd over de overname van Prokonpack door Morpak.

In Top 5 verpakkingsindustrie
In de verpakkingsindustrie is schaalvergroting aan de orde van de dag, benadrukt Dimitri Romeijnders, algemeen directeur van de verpakkingsgroep. “We maken nu deel uit van de Top 5 op het gebied van industriële en logistieke verpakkingen. Dat we hard op weg zijn om uit te groeien tot een absolute topspeler in onze sector, komt mede doordat onze drie vestigingen ideaal gesitueerd zijn, namelijk in de directe nabijheid van booming Brainport.”

‘Krachtenbundeling vereist’
Ben Beckmann (Prokonpack): ”Dat ons bedrijf is toegetreden tot een grote en krachtige verpakkingsgroep, past in de huidige brancheontwikkelingen waar krachtenbundeling een vereiste is met het oog op kostbare innovaties, optimalisatie van processen en fluctuerende marktontwikkelingen.” Beckmann blijft, ook als aandeelhouder en commercieel directeur, verbonden aan het bedrijf.

Zowel seriematige als industriële hightech producten
Dimitri Romeijnders: “De bedrijven binnen de groep versterken elkaar door kennis en ervaring te delen op het gebied van ontwerp & design, innovatie in duurzame verpakkingen en logistiek. Daardoor zijn wij in staat om zowel seriematige alsook industriële hightech producten perfect te beschermen en wereldwijd te transporteren. Mede met dank aan 150 jaar gebundeld vakmanschap bij Morpak, Van Veghel en Prokonpack.”

Media

Gallery

Website

Downloads

Deel op Social Media

Scroll naar top

Registreer je nu voor Empack Den Bosch 2023

Bezoek jij op 5 & 6 april 2023 het #1 jaarlijkse ontmoetingsmoment voor de hele Nederlandse verpakkingscommunity? Beleef de verpakkingsmachines en -technologieën van dichtbij, spreek al je vakgenoten en ben in één keer weer helemaal op de hoogte van alle ontwikkelingen uit de markt.

Registreer je nu gratis voor de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux.