Optimale workflows door de werkhoogte aan te passen

Beschrijving

Danfoss is gevestigd in Nordborg op het Deense eiland Als. Mads Clausen heeft in 1933 de Danfoss Group opgericht en vandaag de dag biedt het bedrijf wereldwijd werk aan circa 24.000 werknemers. Na een uitgebreide modernisering is nu in een van de eerste fabriekshallen een nieuwe fabricagefaciliteit voor omvormers gebouwd.

De gehele faciliteit is vanaf nul gepland en gebouwd. Volledig geautomatiseerde transportbandsystemen transporteren half afgewerkte componenten naar de individuele werkstations. Om deze individuele werkstations ergonomisch te optimaliseren, zijn deze met gebruik van elektrische hefkolommen aangepast aan de betreffende werknemer.

Gebhardt Fördertechnik heeft het gehele transportbandsysteem voor de productie van omvormers ontwikkeld. Het systeem heeft een lengte van 1000 meter. Gebhardt biedt producten en diensten voor transport- en assemblagesystemen evenals opslag-, sorteer- en distributietechnologie.

De nauwe samenwerking met de betreffende klant is in het bijzonder belangrijk voor het bedrijf uit Sinsheim. De nauwe samenwerking met Danfoss heeft geleid tot het idee om individuele werkstations elektrische te verstellen met hefkolommen van LINAK.

De individuele cellen waarbij bepaalde componenten de omvormers worden verlengd, zijn door middel van een schakelaar rechtstreeks aangesloten op het transportbandsysteem. De hoogte van het eiland moet op dezelfde hoogte zijn wanneer de omvormer wordt overgedragen.

Zodra een werknemer met het werk begint, wordt de hoogte van zijn of haar werkplek met de half afgewerkte omvormer aangepast zodat rugvriendelijk werk mogelijk is.

“Wij zien een duidelijke trend naar een ergonomisch geoptimaliseerde werkplek”, zegt Emil Zwick, vestigingsmanager bij Gebhardt Fördertechnik.

Er zijn in het algemeen twee opties in de industrie om de werkplek ergonomisch af te stellen.

Deze opties, inclusief de mogelijkheden en voordelen van ergonomische verpakkingsmachines vind u terug in het gehele verhaal in de link.

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top