MultiWeigh 48-kops memory weegautomaat

Beschrijving

MultiWeigh levert grootste multihead weegautomaat in zijn soort aan een IQF groente producent in Duitsland

MultiWeigh heeft onlangs een 48-kops multihead weegautomaat met geheugenbakken voor het afwegen van 750 gram diepgevroren spinazieblokjes geleverd aan een IQF groente producent in Duitsland. “De weegautomaat is met zijn 48 koppen met geheugenbakken de grootste in zijn soort”, stelt Jacques Janssen van MultiWeigh Benelux.

De multihead weegautomaat van MultiWeigh is 24 uur per dag in bedrijf in een ruimte temperatuur van -28°C. “De weegautomaat heeft vier afgiftepunten, een capaciteit van 420 wegingen per minuut en weegt in de praktijk 400 (4×100) porties van 750 gram per minuut af”, somt Jacques Janssen op.

Voorheen werden de diepgevroren spinazieblokjes volumetrisch gedoseerd. Dit leidde volgens Jacques Janssen tot een productweggave van gemiddeld 15 gram per verpakking. “Door onze multihead weegautomaat is de standaardafwijking nu beperkt tot 3 gram, gemiddelde waarde kleiner dan 1 gram (750,2 – 750,8), hierdoor ligt de terugverdientijd, inclusief bouwkundige aanpassingen, op minder dan een jaar”, benadrukt Jacques Janssen.

MultiWeigh is een Duitse fabrikant van multihead weegautomaten en toebehoren. De multihead weegautomaten van MultiWeigh, die zich volgens Jacques Janssen elementair onderscheiden van vergelijkbare producten op de markt, zijn geschikt voor onder andere zoetwaren, snacks, biscuit, aardappelen, geraspte kaas, (gekruide) kaasblokjes, verse gesneden panklare groenten, diepvriesproducten (IQF) zoals groenten, frites, vis en petfood

Media

Gallery

Website

Downloads

  Deel op Social Media

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on linkedin
  Share on google
  Scroll naar top