Kunststof kratten voor ijsopslag

Kunststof kratten voor ijsopslag

Kunststof kratten voor 42 overheerlijke verschillende ijssmaken!

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

IJsmaker Talamini biedt elk seizoen de keuze uit 42 verschillende smaken. Op een bereidingsdag kan er voor zo’n 25.000 bolletjes aan ijs worden bereid. In een goed geconditioneerde vriezer wordt het ijs op exact de juiste temperatuur van -21°C bewaard, zodat er voldoende voorraad is als straks de temperaturen weer gaan stijgen.

Vanuit de ijsbereiding wordt het ijs in bakken van 5 liter verpakt, de ideale inhoud voor de ijssalons. De bakken hebben een conische vorm, zodat ze makkelijk leeggeschept kunnen worden met een ijslepel. De conische ijsbakken laten zich echter minder goed stapelen, zodoende worden de ijsbakken opgeslagen in diepvriesgeschikte euronorm stapelkratten.

Het gebruik van kunststof stapelkratten brengt meerdere voordelen met zich mee. De kratten zijn stevig en bieden een hoog draagvermogen zodat ze hoog doorgestapeld kunnen worden. De kratten zijn gemaakt van foodgrade hdpe, wat bestand is tegen lage temperaturen. Bovendien is hdpe een glad materiaal, zodat de kratten makkelijk schoongemaakt kunnen worden. Aan het eind van de levensduur van de kratten kunnen ze volledig worden gerecycled tot herbruikbaar granulaat voor de productie van nieuwe kratten.

De ijskratten hebben een gladde, dichte bodem en zijn aan de zijkanten voorzien van sleufperforatie. Hierdoor kan koude lucht door de kratten circuleren, om zo het ijs op de juiste temperatuur te houden. Op de korte zijden hebben de kratten een geïntegreerd etiketdrager voor informatiekaartjes, waarmee de inhoud van het krat makkelijk geïdentificeerd kan worden. De kratten van 600x400x165 mm zijn handzaam en bieden ruimte aan 3 bakken ijs. Met dit gewicht zijn ze nog goed te tillen. De stapelbakken hebben aan elke zijde een open handgreep, wat het optillen vergemakkelijkt. Voor het verplaatsen van de kratten gebruikt Talamini dolly’s van 600×400 mm.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top