ISHIDA HOUDT KAAS IN BEWEGING TERWIJL PRIMA BLIJFT GROEIEN
Ishida Europe BV

ISHIDA HOUDT KAAS IN BEWEGING TERWIJL PRIMA BLIJFT GROEIEN

Prima Cheese, gevestigd in het stadje Seaham in het Engelse graafschap Durham, gaat een derde multiheadweger van Ishida installeren voor het verwerken van hun assortiment kaasproducten voor levering aan groothandelaren voor levensmiddelen en cateringbedri

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Prima Cheese, gevestigd in het stadje Seaham in het Engelse graafschap Durham, gaat een derde multiheadweger van Ishida installeren voor het verwerken van hun assortiment kaasproducten voor levering aan groothandelaren voor levensmiddelen en cateringbedrijven wereldwijd.

De nieuwe CCW-RS-214 is voorzien van Ishida’s nieuwste innovatie voor de verwerking van plakkerige producten, met speciale elektrostatisch gepolijste oppervlakken waardoor de kaas snel en gemakkelijk door de weger wordt gevoerd voor een maximale doorvoer.

Het 14-kops model wordt toegevoegd aan twee aanwezige 10-kops uitvoeringen voor het verwerken van een groot aantal verschillende zakformaten, waaronder verpakkingen van 1 kg, 1,8 kg, 2 kg en 5 kg, plus kleinere proefverpakkingen. Hierdoor is Prima Cheese in staat wekelijks ongeveer 30.000 dozen met product te verpakken.

De installatie van de eerste Ishida weger in 2008 was van grote invloed op de bedrijfsactiviteiten van Prima Cheese wat betreft snelheid, weegnauwkeurigheid en efficiëntie, en droeg in belangrijke mate bij aan de aanhoudende groei en het succes van het bedrijf. Met het oude lineaire systeem bedroeg de weegsnelheid ongeveer negen zakken per minuut; tegenwoordig verwerken de wegers van Ishida verpakkingen van 2 kg met een snelheid van 25 zakken per minuut. Hoewel de snelheden nog hoger zouden kunnen zijn (in het bijzonder met de nieuwe 14-kops machine), geeft Prima de voorkeur aan een beheersbare snelheid waarmee de productielijn constant in bedrijf blijft.

“De wegers van Ishida zijn zeer betrouwbaar; de enige onderbreking die zich voordoet is op het moment dat we de folie moeten vervangen, en dat neemt slechts drie minuten in beslag,” aldus Nima Beni, directeur Operations van Prima Cheese.
…/
Een ander, heel belangrijk voordeel voor Prima is dat de wegers buitengewoon praktisch zijn. “Hun hygiënische ontwerp is zeer eenvoudig schoon te maken, en dat is van vitaal belang voor een zuivelproduct,” zegt Nima. “De wegers zijn ook eenvoudig te bedienen, en productwisselingen tussen verpakkingsgroottes worden bijvoorbeeld letterlijk met één druk op de knop uitgevoerd.”

Prima Cheese, dat in 1996 werd opgericht, heeft een flinke groei doorgemaakt en levert vandaag de dag producten aan klanten in heel Europa en de rest van de wereld, zoals Dubai, de Verenigde Arabische Emiraten, Peru, Libanon, Irak, Pakistan, Taiwan en Singapore. De installatie van de CCW-RS-214 is onderdeel van de volgende groeifase van het bedrijf, waarin o.a. de fabriek zal worden uitgebreid om onderdak te bieden aan de toegenomen productie, opslagruimtes en een nieuw kantoorgedeelte.

“Wanneer het op weegapparatuur aankomt, is de keuze voor ons duidelijk,” concludeert Nima. “De Ishida wegers doen precies wat ze moeten doen, en minstens zo belangrijk is dat het team van Ishida ons uitmuntende service en ondersteuning biedt.”

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top