IRB 14050 YuMi® Collaborative Robot met één arm

Beschrijving

De YuMi met één arm is ABB’s meest wendbare en compacte samenwerkingsrobot tot nu toe, en kan eenvoudig in elke productieomgeving worden geïntegreerd.
Volgend op het succes van ABB’s dual-arm YuMi, geïntroduceerd in 2015, ’s werelds eerste echt collaboratieve robot, heeft ABB een single-arm YuMi ontwikkeld om zijn samenwerkingsportfolio uit te breiden.
Veelzijdige installatie voor gemakkelijke implementatie
De YuMi met één arm is compact en lichtgewicht (9,5 kg) en ondersteunt montage in elke richting, inclusief plafond-, tafel- en wandmontage voor snelle en flexibele installatie om in bestaande productielijnen te passen. De ultralichte magnesiumarm draait om zeven assen om menselijke bewegingen na te bootsen met een grotere behendigheid dan robots met 6 assen. De robot is specifiek ontworpen om te voldoen aan de flexibele productiebehoeften die nodig zijn voor het assembleren van kleine onderdelen, waaronder consumentenelektronica, consumptiegoederen en kleine en middelgrote ondernemingen.
Eenvoudig te gebruiken doorloopprogrammering
YuMi met één arm beschikt ook over dezelfde intuïtieve, gebruiksvriendelijke programmeerprogrammering als de YuMi collaboratieve robot met twee armen, wat betekent dat werknemers de robotbewegingen en -posities gemakkelijk en snel kunnen leren, wat het programmeren van de robot aanzienlijk vereenvoudigt. Door deze eenvoud te combineren met de inzetflexibiliteit van de robot, zal het fabrikanten in veel industrieën helpen het tekort aan geschoolde arbeidskrachten te compenseren en de toegangsdrempels voor nieuwe potentiële robotgebruikers, met name kleine en middelgrote ondernemingen, helpen verminderen.

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top