Wood is gold!
De Koningh Coding & Labeling

Hout is goud!

Hout inzetten als verpakking voor transport van producten is een verantwoorde en veilige manier van verpakken. Diverse markeringen op pallets, palletkisten en kratten, zoals EPAL en IPPC (ISPM 15 eis), geven u de garantie van duurzaamheid en veiligheid.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

EPAL
Veel retailers gebruiken houten verpakkingen om hun producten veilig te transporteren. Liefst gebruiken zij hiervoor pallets, palletkisten of -kratten met standaard afmetingen. Met de pallets die zijn voorzien van een zogenaamde EPAL-codering hebben zij deze garantie. Van deze Europallets zijn de afmetingen en specificaties vastgelegd door de European Pallet Association (EPAL). Ter herkenning van herkomst en het soort hebben de pallets brandmerken, ofwel een codering. Ook zijn deze Europallets voorzien van de ISPM 15 markering. De EPAL Europallets worden door heel Europa geruild.

IPPC-merkteken
Wanneer houten pallets buiten de Europese Unie worden geëxporteerd of geïmporteerd moeten deze zijn voorzien van het IPPC-merkteken (International Plant Protection Convention). Deze pallets moeten een ‘Heat Treatment’ ondergaan volgens de ISPM 15 eis om dit merkteken te krijgen. Steeds meer landen stellen bij invoer van houten verpakkingen de eisen van ISPM 15 verplicht.

Grootkarakter inkjet
Voor u als producent of reparateur van pallets, palletkisten of -kratten zijn de benodigde coderingen op uw houten verpakkingen essentieel. U wilt uw klanten natuurlijk veilige transport van hun producten garanderen. Voorheen werden deze coderingen veelal in de pallets gebrand. Deze manier van coderen zorgde echter voor brandgevaar. Codeer uw pallets met grootkarakter inkjet. Deze manier van coderen zorgt niet alleen voor een duidelijke en duurzame markering, maar is ook veilig.

Onze grootkarakter inkjetsystemen van Matthews zijn uitermate geschikt om uw houten verpakkingen te voorzien van de noodzakelijke coderingen. Deze robuuste en betrouwbare inkjet systemen markeren met een snelheid van maar liefst 244 meter per minuut. U heeft met deze printers gegarandeerd de beste afdruk op uw houten verpakkingen. Onze systemen zijn bovendien officieel goedgekeurd door EPAL.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top