Hoe test je of verpakkingen onderhevig zijn aan zonlicht?

Beschrijving

Rycobel – met vestigingen in België, Nederland en Frankrijk – levert een uitgebreid gamma aan testapparatuur. Schoktesters, slijtage testers, UV- en zonlichtsimulaties voor de verpakkingsindustrie zijn slechts een deel van het totaalpakket.

Deze laatste, de zonlichtsimulatie, wordt steeds actueler bij FMCG (Fast Moving Consumer Goods). Het succes van consumentengoederen zoals drank, voeding, cosmetica, onderhoudsproducten is sterk afhankelijk van de kwaliteit en aantrekkelijkheid van de gebruikte verpakkingen. Transparante verpakkingen zorgen ervoor dat de consument kiest voor producten met aantrekkelijke kleuren. Maar overal waar er licht is kunnen deze producten worden aangetast en lopen ze gevaar op verkleuring, vitamineverlies en verlies aan homogeniteit.

Consumentengoederen zijn dus onderhevig aan zonlicht of artificieel licht. Deze effecten worden versneld gesimuleerd in onze verweringstoestellen met optimale controle van lichtintensiteit, vochtigheid en temperatuur. Een dergelijk verweringstoestel, de Atlas Suntest, is te zien op de stand van Rycobel naast ook andere instrumenten zoals lek- en slijtagetesters.

Alle instrumenten worden door de eigen dienst na verkoop van Rycobel geïnstalleerd, gekalibreerd en onderhouden.

Media

Gallery

Website

Downloads

  Deel op Social Media

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on linkedin
  Share on google
  Scroll naar top