Hazeleger bewaakt de verpakkingskwaliteit met behulp van SealScope™

Beschrijving

Hazeleger Kaas is een onafhankelijk verpakkingsbedrijf van Nederlandse kaasproducten. Bij de introductie van een nieuw type verpakking was het noodzakelijk om in de kortst mogelijke tijd het kwaliteitsniveau van verpakte producten bij hoge productievolumes te beheersen. Daarom ging Hazeleger Kaas op zoek naar technologie voor lasnaad-inspectie om de nieuwe verpakkingslijn te optimaliseren.
In een eerste stap van de procesoptimalisatie moest het aantal foute verpakkingen worden verminderd door het afdichtingsproces te analyseren. Omdat Sealscope™ objectief de lasnaadkwaliteit van elk verpakt product analyseert, kan men snel en eenvoudig kwantificeren of het proces verbetert als men de parameters van de verpakkingslijn aanpast. Door Sealscope™ als objectief meetsysteem te gebruiken, werd de balans tussen verpakkingssnelheid, lade-positionering en stapeling van de kaassneetjes geleidelijk geoptimaliseerd.
De primaire taak van SealScope™ is het detecteren van defecte verpakkingen, wat leidt tot een verbetering van de uiteindelijke verpakkingskwaliteit van de uitgeleverde producten.
Door afstands-sensoren te plaatsen op de lasbalken kan elke geproduceerde lasnaad geverifieerd worden, om na te gaan of er materiaal of plooien in de lasnaad zitten. De gepatenteerde SealScope-technologie bouwt automatisch een referentiemodel van responsies van goede afdichtingen en vergelijkt elke verpakking met deze referentie-respons. De gevoeligheid van het niveau waarbij een verpakking wordt afgewezen, kan worden ingesteld door de gebruiker. De SealScope™ 100% lasnaadinspectie maakt zo ook het automatiseren van het verpakkingsproces mogelijk en elimineert de noodzaak voor manuele inspectie van elk afzonderlijk product.
“We hebben een belangrijke stap voorwaarts gezet in het beheersen van onze verpakkingslijn om onze hoge uitgaande kwaliteit te garanderen.”, zegt Wim van Rijn, eigenaar van Hazeleger Kaas. “Vandaag vertrouwen op de SealScope™ voor onze verpakkingskwaliteit. “

Media

Gallery

Website

Downloads

  Deel op Social Media

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on linkedin
  Share on google
  Scroll naar top