Groen, groener, groenst: Ecocert certificering voor enzymatische reinigingsproducten Innovi

Beschrijving

Het Ecocert label gaat veel verder dan het Ecolabel of cradle to cradle certificering. Het is een internationale certificering dat volledig ‘groen’ is, circulair van grondstof tot hergebruik van afval. Geen enkele chemische of synthetische stof komt in een Ecocert gecertificeerd product voor. “Wij zijn er trots op dat de enzymatische reinigingsproducten die we verkopen, dit certificaat dragen”. Directeur Innovi Gerrit Visser zet hiermee weer een stap verder in de circulaire economie. “We willen onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Ecocert certificering helpt ons hierbij.”

In 2019 breidde Innovi haar assortiment duurzame reinigingsoplossingen uit met de enzymatische reinigingsproducten van Realco. “We hebben gekozen voor de toevoeging van biotechnologie omdat we in de praktijk regelmatig ernstige vervuiling tegenkomen, waarvoor extra inzet wenselijk is”, legt Gerrit uit. “Met stoom- en droogijstechnologie zorgen we voor een goede kwaliteit schoonmaak. Ook op plekken die moeilijk bereikbaar zijn. Als een extra zetje nodig is om langdurige vuilophoping in bijvoorbeeld leidingen te verwijderen, zetten we enzymen aan het werk. Een enzym is een natuurlijk, niet levend materiaal, dat reinigt en zuivert door organisch materiaal in kleinere, in water oplosbare residuen te transformeren (hydrolyse). Door bijvoorbeeld enzymen aan te brengen op een vette ondergrond, wordt het vet binnen enkele minuten omgezet in wateroplosbare organische resten dat gemakkelijk te verwijderen is. Het ‘afval’ is volledig biologisch afbreekbaar.”

Ecocert certificering
De enzymatische reinigingsproducten zijn 100% natuurlijk. In overeenstemming met de eisen van Ecocert bevatten de producten geen enkele chemische of synthetische stof. Dit label stelt namelijk de voorwaarden dat er in de hele productieketen respect voor het milieu moet zijn, van samenstelling tot terugwinning na gebruik. Voorwaarden die verder gaan dan het Ecolabel of cradle tot cradle certificering.

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top