Gerecyclede en biologisch afbreekbare etiketten in opmars
De Koningh Coding & Labeling

Gerecyclede en biologisch afbreekbare etiketten in opmars

Producenten kijken continu naar verbeterpunten om duurzamer en milieubewuster te produceren. Zo krijgen etiketten gemaakt van gerecycled plastic of biologisch afbreekbare etiketten steeds vaker de voorkeur boven reguliere labels.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Producenten kijken continu naar verbeterpunten om duurzamer en milieubewuster te produceren. Zeker in verpakkingstechnologie zijn grote ecologische stappen gezet. Ook op het gebied van labeling zien wij een duidelijke trend naar duurzamere oplossingen. Zo krijgen etiketten gemaakt van gerecycled plastic of biologisch afbreekbare etiketten steeds vaker de voorkeur boven reguliere labels.

Welke duurzame etiketten zijn er?
Grofweg zijn er twee soorten duurzame etiketten. Allereerst labels gemaakt van gerecycled plastic en daarnaast biologisch afbreekbare etiketten. Allemaal verkrijgbaar in gecoat of ongecoat papier, zowel thermisch direct of thermisch transfer en beschikbaar in een kunststof variant. Ook zijn alle papieren labels voorzien van het FSC® certificaat. Dit keurmerk van de Forest Stewardship Council® geeft aan dat onze etiketten worden vervaardigd uit duurzaam (gekapt) hout.

Wat is het voordeel van labels gemaakt van gerecycled plastic?

Het spreekt voor zich dat etiketten gemaakt van gerecycled plastic ontstaan door hergebruik van grondstoffen. Dit geeft recyclingfabrieken de kans om restafval te verwerken in basismaterialen om nieuwe etiketten te fabriceren. Labels gemaakt van gerecycled plastic zijn beschikbaar in ongekend veel combinaties, maatvoeringen en belijmingen. Dat maakt deze duurzame oplossing bereikbaar voor iedereen, want vrijwel alle reguliere etiketten zijn vervangbaar door labels gemaakt van gerecycled plastic.

Wat zijn biologisch afbreekbare etiketten?

Biologisch afbreekbare etiketten zijn gemaakt van natuurlijke producten, zoals: aardappelzetmeel of suikerriet. De acrylbelijming op waterbasis zorgt voor voldoende kleefkracht en maakt de biologisch afbreekbare etiketten volledig composteerbaar. Dit label is ideaal bij biodegradable verpakkingen, want die combinatie is 100% duurzaam!

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top