Generatie vacuümpompen van Busch met verbeterde energie-efficiëntie op de Empack in Den Bosch

Busch Vacuum Solutions presenteert een nieuwe serie draaischuifvacuümpompen die speciaal zijn ontworpen voor verpakkingsmachines. Deze pompen leveren een energiebesparing op van 20%. De RD-serie is gebaseerd op de bewezen technologie van de R5 draaischuifvacuümpompen, die al decennialang de standaard zijn in de voedselproductie- en verpakkingsbranche. Technische optimalisatie van afzonderlijke componenten heeft ervoor gezorgd dat het energieverbruik aanzienlijk kan worden teruggedrongen, zonder dat dat ten koste gaat van de betrouwbaarheid en robuustheid. De pompsnelheid van afzonderlijke modellen is tegelijkertijd ook op hoge vacuümniveaus toegenomen, wat betekent dat de vleesverpakkende industrie profiteert van kortere cyclustijden en een lager energieverbruik.

Daarbij zijn alle componenten die onderhoud vereisen aan dezelfde zijde van de machine gemonteerd, waardoor ze beter bereikbaar zijn en stilstandtijden tot een minimum worden beperkt. Een gasballastventiel als standaarduitrusting maakt de onttrekking van vocht mogelijk, waardoor deze vacuümpomp ideaal is voor het verpakken van vers vlees en andere vochtige producten. Deze nieuwe generatie draaischuifvacuümpompen bevestigt de positie van Busch als toonaangevende producent van industriële vacuümtechniek en zet daarnaast nieuwe maatstaven op het gebied van energie-efficiëntie, operationele betrouwbaarheid, onderhoudsvriendelijkheid en hygiëne.

Ook zal Busch een MINK MV droge klauwenvacuümpomp presenteren. MINK vacuümpompen vormen de perfecte vacuümpompen voor de handling en verpakking van kartonnen dozen, het vullen van flessen, tubes en andere verpakkingen. Daarnaast leveren ze een vacuüm zonder bedrijfsvloeistoffen voor blister- en thermoformingverpakkingsprocessen.

Vacuümsystemen van Busch kunnen vacuüm uiterst effectief leveren aan complete productiefaciliteiten of meerdere verpakkingslijnen tegelijk.

Busch is tijdens de Empack te vinden op stand A.110

Scroll naar top