Ergonomie in productie

Beschrijving

Het belang van ergonomie
Ergonomie in productiefaciliteiten betekent dat het werk moet worden aangepast aan uw werknemer. Verbeterde ergonomie kan helpen spiermoeheid te verminderen en zelfs musculoskeletale aandoeningen te voorkomen.

Volgens de US Department of Labor is ergonomie-gerelateerd letsel elk jaar verantwoordelijk voor USD 15-20 miljard. In 2013 resulteerde dergelijk letsel in 380.600 verloren werkdagen – één derde van het totale aantal.

Een recent onderzoek in het Verenigd Koninkrijk door de Health & Safety Executive heeft uitgewezen dat elk jaar één miljoen mensen worden getroffen door musculoskeletale aandoeningen als een direct gevolg van slecht ontworpen werkstations.

Met dergelijke statistieken is het niet verrassend dat onderzoek naar ergonomie steeds belangrijker wordt. Ergonomisch ontwerp kan, indien goed uitgevoerd, de motivatie en het welzijn verhogen en uiteindelijk resulteren in een betere prestatie en hogere productiviteit.

Hoe dit te bereiken
Afhankelijk van het soort werk zijn er richtlijnen over hoe werkstations kunnen worden aangepast aan de ergonomische hoogte.

Bij LINAK bieden wij een verscheidenheid aan hefkolommen, actuatoren, controleboxen en besturingen om toepassingen in een productielijn te kunnen afstellen en af te stemmen op de specifieke werknemer, en zodoende de ergonomie voor die specifieke werknemer te verbeteren. Het resultaat is betere ergonomie, minder musculoskeletale aandoeningen en minder ziektedagen op het werk, goed voor zowel het bedrijf als de individuele werknemer.

Werkstation
Het is van essentieel belang dat de hoogte van een werkstation kan worden afgestemd op de werknemer en het soort werk dat wordt gedaan. Onze DL2 hefkolom garandeert keer op keer een soepele afstelling.

Transportband
Voor transportbanden kunnen functies voor hoogteverstelling en elektrische kanteling de ergonomie voor werknemers verbeteren.
Onze hefkolommen zorgen voor optimale omstandigheden voor werknemers en hogere efficiëntie.

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top