Duurzame klapkratten voor Udea

Beschrijving

Udea is een groothandel in biologische levensmiddelen, natuurlijke drogisterijproducten en duurzame non-food artikelen. Zij richt zich op de Benelux en levert aan biologisch specialisten en foodservice. Udea beheert het grootste gedeelte van haar logistiek zelf en is continu bezig met optimalisatie van het logistieke proces. In heel Nederland worden de afnemers van Udea beleverd met eigen vrachtwagens om vervolgens de producten van leveranciers op te halen in diezelfde vrachtwagens. Binnen dit logistiek proces werkte Udea tot voor kort met klapkratten uit een poolsysteem. Door de poolkratten in te wisselen voor de Clever Fresh Box klapkrat van Schiphorst wordt een flinke efficiëntie verbetering gemaakt. Het gebruik van deze kratten biedt Udea dubbel voordeel. In het distributiecentrum van Udea wordt gewerkt met ADAPTO pick-stations. De geavanceerde pick-stations zijn een onderdeel van geautomatiseerde magazijn. De Clever Fresh Box klapkratten zijn zowel geschikt voor gebruik in geautomatiseerde magazijnsystemen als voor transport en opslag.

Voor de keuze en aanschaf van de nieuwe kratten heeft Udea Salvum Europe ingeschakeld. Salvum heeft zich voor deze specifieke opdracht van Udea georiënteerd op het brede aanbod binnen de Europese markt. Daarbij zijn klapkratten van verschillende Europese producenten getest. Uit dit vergelijkende onderzoek zijn de klapkratten van Schiphorst als beste uit de test naar voren gekomen. Salvum heeft nadrukkelijk gezocht naar een kwalitatief hoogwaardig heavy duty klapkrat dat zowel geschikt is voor geautomatiseerde magazijnsystemen, als voor bevoorrading van het interne magazijn en voor belevering van de winkels. De heavy duty klapkratten van Schiphorst sluiten naadloos op deze behoefte aan.

Voor Udea zijn de kratten in het paars geproduceerd; de kleur die kenmerkend is voor de huisstijl van Udea. Ter identificatie van de kratten is de naam Udea aan twee zijden in reliëf meegegoten in de onderrand.

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top