Dijkstra Vereenigde viert 120-jarig bestaan

Beschrijving

Lelystad – Dijkstra Vereenigde B.V. viert haar 120-jarige bestaan. Het bedrijf is sinds 1993 gevestigd aan de Pascallaan in Lelystad en kent een lange historie. Mede door haar betrokken medewerkers.

In 1897 opent Hendrik Dijkstra “Dijkstra’s Glasindustrie” in hartje Amsterdam als handel in verpakkingsglas. Het bedrijft groeit door, specialiseert zich ook in farmaceutisch glas en slaat in 1972 een nieuwe weg in. In het nieuwe pand aan de Kabelweg in Amsterdam ontstaat divisie Laboratorium apparatuur en is het eerste project voor de divisie Verpakkingsmachines opgeleverd.

In 1993 verhuist het bedrijf naar het industriegebied Larserpoort in Lelystad vanwege de gunstige ligging en de potentie om verder te ontwikkelen.

Sinds de verhuizing naar Lelystad is de personeelsbezetting verdubbeld en het aantal werknemers blijft nog steeds stijgen. Veel werknemers zijn destijds mee verhuisd naar Lelystad en het bedrijf kent een grote ploeg vaste mensen.

‘Wij kunnen ons 120-jarig bestaan vieren door onze gedreven en betrokken mensen. De betrokkenheid van medewerkers is erg belangrijk. Daarom hebben we alle vaste medewerkers een stukje van Dijkstra gegeven in de vorm van certificaten van aandelen.’ aldus Jan Spruijt en Arnold Durville, de directie van Dijkstra Vereenigde.

Speciaal voor deze bijzondere gelegenheid is er een groots feest georganiseerd om dit jubileum te vieren en het personeel te bedanken voor hun inzet.

Media

Gallery

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top