De top 3 verpakkingstesten!

Beschrijving

De verpakking heeft een grote invloed op de kwaliteit van de levensmiddelen. Dit biedt grote uitdagingen voor het productontwerp. De veelheid aan soorten materialen en vormen voor verpakking vraagt flexibele testapparatuur. Rycobel heeft een breed gamma aan testapparatuur voor het meten van fysische, optische en mechanische eigenschappen van verschillende soorten verpakkingsmateriaal.

De Top 3 verpakkingstesten zijn:

1. Wrijvingscoëfficiënt (statisch/dynamisch):
De wrijvingscoëfficiënt geeft de mate van wrijving tussen twee oppervlakken aan. Met een friction/peel tester kunnen zowel de adhesiekrachten als de wrijvingscoëfficiënten van verpakkingsmateriaal bepaald worden.

2. Doorlaatbaarheid:
Elk materiaal heeft een zekere doorlaatbaarheid. Het gebruik van verschillende polymeren zal de doorlaatbaarheid bepalen voor zuurstof, stikstof, koolstofdioxide, waterdamp en andere gassen. Met een doorlaatbaarheidstester kan waterdamp-of zuurstof doorlaatbaarheid van vlakke en flexibele materialen gemeten worden.

3. Lektesten:
Een lek is een gat in de verpakking waardoor de inhoud van de verpakking kan ontsnappen of waardoor omgevingsstoffen kunnen binnendringen in de verpakking. In elke materie zijn er gaten aanwezig. Met behulp van een lekdetectietoestel kan op een snelle en niet-destructieve methode gaslekken gemeten worden in flexibele verpakkingen.

Meer informatie over ons uitgebreid gamma aan testapparatuur?
Contacteer ons via www.rycobel.nl of info@rycobel.nl

Media

Gallery

Website

Downloads

  Deel op Social Media

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on linkedin
  Share on google
  Scroll naar top