De nieuwe Bandall TRLS!

Beschrijving

The new Bandall TRLS!

Bandall heeft een nieuwe volautomatische bundelmachine ontwikkeld. Deze modulair opgebouwde machine biedt hét antwoord op de veel voorkomende wens naar meer automatisering en flexibiliteit en efficiency. Vaak door toedoen van personeelstekorten bij voorverpakkers, co-packers en beschutte werkplaatsen. Tegelijkertijd wordt er door deze manier van bundelen enorm bespaard op verpakkingsmateriaal en energie. Ten opzichte van krimpfolieverpakken kan dat oplopen tot 80 procent.

De nieuwe Bandall TRLS is uiterst modulair en flexibel inzetbaar. Dat heeft te maken met diverse gebruiksvriendelijke features, waarmee de machine vrij eenvoudig op een grote diversiteit aan food- en non-foodproducten in te stellen is. Denk aan het bundelen van zakjes met wasmiddel, snoep, schuursponsjes, doosjes of zelfs flessen van bijvoorbeeld wasverzachter of allesreiniger. Handig voor Retail- en Shelf Ready packaging, als ook voor voordeelverpakkingen.

Zowel de geleiders van de invoerbaan als ook de servo-aangedreven pushers, waarmee de te bundelen producten naar de banderolleerboog worden gebracht, zijn eenvoudig instelbaar. De banderolleerboog zelf kan worden uitgevoerd met het Bandall Multi-width systeem, waardoor operators gemakkelijk kunnen omschakelen naar een bredere (of smallere) banderol. De overstap van een 48 mm banderol naar een 75 mm banderol, of vice versa, is heel gebruikelijk.

Daarnaast is ook de boog zelf in slechts enkele handelingen uitwisselbaar. Ten eerste is dat praktisch voor eventueel onderhoud, maar ook als de boog plaats moet maken voor een geheel andere bandbreedte. Nog meer flexibiliteit ontstaat door de toevoeging van een printer. Daarmee kan variabele informatie gelijktijdig met het banderolleren op de banderol worden geprint. Door deze variabele en flexibele manier van communiceren wordt ook weer enorm bespaard op materiaalkosten, ongeacht of dit banderolleermateriaal van papier of folie betreft. Ook verdwijnt er geen overtollig materiaal naar de vuilnisbak.

Media

Deel op Social Media

Scroll naar top

Registreer je nu voor Empack Den Bosch 2023

Bezoek jij op 5 & 6 april 2023 het #1 jaarlijkse ontmoetingsmoment voor de hele Nederlandse verpakkingscommunity? Beleef de verpakkingsmachines en -technologieën van dichtbij, spreek al je vakgenoten en ben in één keer weer helemaal op de hoogte van alle ontwikkelingen uit de markt.

Registreer je nu gratis voor de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux.