De mechanische duurzaamheid testen van elektrische actuatoren

Beschrijving

LINAK® hanteert een van de strengste testregimes op de markt voor industriële actuatoren. In het bedrijfsinterne testcentrum in Denemarken wordt elk product van LINAK getest – zodat de actuatoren optimaal bruikbaar zijn voor industriële toepassingen.

Test van herhaalde beweging onder volle belasting
Voor elektrische actuatoren in toepassingen als verpakkingsmachines, worden een hoge betrouwbaarheid en duurzaamheid verwacht. Herhaaldelijke bewegingen en een bijna ontelbaar aantal bedrijfscycli zijn de praktijk voor zulke actuatoren. Hierdoor ligt de focus bij het testen vooral op onderdelen, materialen en het ontwerp.

Voordat de actuator wordt geïnstalleerd, heeft hij al een hele reeks strenge testen bij LINAK doorstaan, waaronder een statische trek-/duwtest van 100.000 cycli bij volle belasting, een praktijktest (100% bedrijfscyclus bij volle belasting gedurende 30 minuten) en een veiligheidsfactortest, waarbij de continue trek-/duwtest wordt gecombineerd met torsie. Deze laatste test wordt uitgevoerd totdat minstens 2x de maximum nominale belasting is bereikt.

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top