Dé 100% Puur-Natuur-verpakking zonder concessies: Johannes

De gehele lijn bestaat uit vrolijke mandjes en schalen van dun natuurkarton, gecombineerd met een volledig biologisch afbreekbare banderol. De lijn leent zich uitstekend voor zowel zacht als hard fruit.

Volgens Johannes Janssen, initiatiefnemer en ontwikkelaar van het Johannes-merk, past deze lijn naadloos in de wens van winkeliers en supermarktketens om een verpakkingsoplossing te bieden zonder concessies. ‘De Johannes-lijn heeft het namelijk allemaal in zich,’ vertelt Janssen enthousiast, het is één en al duurzaamheid, versbeleving en positiviteit. Bovendien biedt het geheel uitstekende bescherming, waardoor fruit onbeschadigd in de schappen belandt.

De lichte natuurkartonnen schalen en bakjes hebben een duidelijke eigen identiteit en zijn allemaal voorzien van een goed herkenbare banderol met een congruente Johannes-uitstraling. Samen met Speciaal drukkerij Max Aarts is AGF-Holland uiteindelijk op de bedrukte Kraft papieren banderol uitgekomen. Niet alleen vanwege de fraaie natuurlijke uitstraling, maar ook omdat deze volledig biologisch afbreekbaar is. Bandall banderolleertechniek zorgt vervolgens voor een perfecte banderollering waardoor het fruit altijd stevig in de verpakking zit, zonder dat het fruit kan beschadigen of kan schuiven in de verpakking. Dat komt mede omdat de Bandall machine kleine omvangverschillen van het fruit kan opvangen, waardoor de banderol altijd met de juiste bandspanning om de verpakking zit. Bovendien zorgt slimme printtechniek ervoor dat variabele informatie gelijktijdig wordt geprint tijdens het banderolleren. Daardoor zijn er ook geen additionele etiketten nodig en profiteert het concept van maximale flexibiliteit.

Inmiddels gaan de opvallend vriendelijk ogende fruitverpakkingen ook al viral op diverse media en dat is ook buiten de Nederlandse landsgrenzen niet onopgemerkt gebleven. Bovendien wordt het merk Johannes ondersteund met een prachtige website waarbij de Puur Natuur uitstraling er vanaf spat.

Scroll naar top