Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht

Green Exhibitor award

Green Exhibitor Award

Deze Empack editie stellen we het thema Duurzaamheid centraal. Om die reden reiken we een Green Exhibitor Award uit aan de exposant met de meest ‘groene’ deelname.

Exposanten konden zich hiervoor aanmelden. Een onafhankelijke vakjury beoordeeld de exposant op een aantal criteria, zoals bijvoorbeeld hoe de exposant zijn deelname voorbereidt ; zijn daarin zaken die anders danwel duurzamer gemaakt kunnen worden? Presenteert men bijvoorbeeld innovatieve en duurzame producten en/of diensten?

Samen met onze mediapartner Pakkracht zetten we de exposanten van Empack op een leuke en vernieuwende manier in de kijker.

Aanmeldingen

Colt introduceert De Frisse Fabriek. Een nieuwe visie op het werkklimaat in fabrieken en productiehallen. Met oplossingen die leiden tot schone lucht, voldoende licht en een aangename temperatuur. De voordelen daarvan zijn duidelijk: minder verzuim, minder fouten, hogere productiviteit en betere resultaten. En vooral: meer werkplezier, meer aantrekkingskracht op nieuwe werknemers en meer garanties voor de continuïteit van uw bedrijf. Voor meer info en belevenis: www.frissefabriek.nl

BaYoPal® maakt deel uit van een nieuwe generatie pallets en is herbruikbaar, recyclebaar en herstelbaar – een fundamenteel voordeel voor bedrijven die zich inzetten voor duurzame ontwikkeling. BaYoPal® is duurzaam: de pallet gaat langer mee, de onderhouds- en reparatiekosten zijn lager en aan het einde van zijn levensduur is hij 100% recyclebaar.

Met graskarton biedt Prokonpack  bedrijven en gebruikers een duurzaam alternatief voor traditioneel golfkarton van houtvezel. Dit nieuwe groene karton heeft dezelfde eigenschappen als regulier golfkarton, maar is veel schoner en duurzamer te produceren. Zo is duurzaam verpakken allesbehalve ingewikkeld!

De samenwerking tussen Rondeel, PaperFoam en Novidon heeft geleid tot een verpakking die verreweg de laagste CO2 uitstoot heeft.

Are you IN A MOOD? DeeDee heeft samen met start-up IN A MOOD  een onweerstaanbaar mooie stazak ontwikkeld, die 100% van PE gemaakt is en daarmee de best mogelijke recyclebaarheid op dit moment creëert in de Nederlandse afvalverwerking. Ook volgens de KIDV Recyclecheck. De verpakking is geschikt voor alle producten van INAMOOD, hersluitbaar met een zipper voor optimale portionering en voorzien van afscheurhoekjes, zodat ‘Tear me apart’ letterlijk genomen mag worden. Ben jij al IN A MOOD? Check dan www.inamood.nl of www.deedee.nl, afhankelijk van jouw verlangens….

Groen reinigen is de trend. We willen duurzaam omgaan met onze aarde, de mens en ook onze apparatuur. Dan zijn milieuvriendelijke reinigingsproducten een vereiste. Niet een beetje groen, maar 100%. En dat zijn de enzymatische reinigingsproducten van Realco!

Gecertificeerd volgens het internationale label ECOCERT, een certificaat dat verder gaat dan andere Ecolabels. Veel groene reinigingsproducten bevatten voor een deel niet natuurlijke grondstoffen. Enzymatische reinigingsproducten niet, deze zijn 100% natuurlijk.

Het reinigen met enzymen is volledig circulair, van grondstof tot afval en terugwinning. Ook de verpakking is milieuvriendelijke met refill en volledig recyclebaarheid.

Samen sustainable – Verpak duurzaam met Optimum Group

Maak een verantwoorde verpakkingskeuze uit onze Optimum Green portfolio, een uitgebreid en divers portfolio aan duurzame labelmaterialen van de beste leveranciers in de branche. Al onze inspanningen zijn gericht op het verminderen en recyclen van afval en het bevorderen van de circulaire economie.

Al onze leveranciers hanteren concrete, meetbare criteria om ervoor te zorgen dat deze producten voldoen aan de vijf duurzaamheid strategieën: reduse, reuse, recycle, replace en responsibility. Dit maakt het voor onze klanten gemakkelijker om er zeker van te zijn dat ze de ‘beste’ producten kiezen die beschikbaar zijn om bij te dragen aan een duurzame verpakkingswereld.

Profiteer van de unieke bundeling van kracht en expertise. De drukkerijen van de Optimum Group zijn gespecialiseerd op het gebied van UV Flexo rotatiedruk en digitaal drukwerk. Etiket Nederland, Vila Etiketten, Speciaal Drukkerij Max. Aarts, W&R-etiketten, EPB, ASQ, Belona en Megaflex bundelen hun krachten voor een voorbeeldfunctie op het gebied van duurzaamheid.

Deze hersluitbare doypacks met hoge barrière zijn composteerbaar. Voor het papier werd agrarisch restmateriaal gebruikt en het werd geproduceerd met 100% groene energie. Uit LCA-studies is gebleken dat de milieu-impact van dit papier 47% lager dan FSC papier van houtvezel en 29% lager dan gerecycleerd papier. Hiermee spelen wij in op de trend van het gebruik van papier in verpakkingen. Met dit papier hoeven er geen bomen meer gekapt te worden!

Bastin-Pack is BRC-iop en TUV-Austria gecertifieerd. Wij drukken de juiste logo’s op uw verpakking en geven uw consument de juiste informatie over het sorteren en recyclen van de verpakking. Zo werken wij samen met u mee aan een betere wereld!

De industrie geeft volop gehoor aan de eis van retailers om in 2025 25% te besparen op de totale hoeveelheid verpakkingsmateriaal én dat álle verpakkingsmaterialen in dat jaar 100% recyclebaar moeten zijn. Vooral de besparing op plastic krijgt hierin veel aandacht. Om onze klanten hierbij te ondersteunen werken wij van MULTIVAC nauw samen met gerenommeerde toeleveranciers in de ontwikkeling van plasticbesparende verpakkingsoplossingen. Wat echter vaak uit het oog verloren wordt, is de technologie waarmee de verpakte producten gefabriceerd worden. Dat is onze expertise. Met slimme innovatieve ontwikkelingen op onze machines bieden we klanten de mogelijkheid om folieverbruik te reduceren maar ook nieuwe, bijvoorbeeld op papiervezels gebaseerde verpakkingsconcepten te produceren. Dat is niet alleen mogelijk op splinternieuwe maar ook op bestaande of gebruikte verpakkingsmachines. Tijdens EMPACK 2020 tonen we deze 2 uitersten. De splinternieuwe prijswinnende, TX 710 traysealer die speciaal is ontworpen om door middel van intelligente besturing, uiterst consistent, betrouwbaar maar ook snel én flexibel plasticbesparend te verpakken. En daarnaast ontdekt u hoe een bestaande of gebruikte machine aan te passen om te komen tot plasticbesparende verpakkingsconcepten. Het mooie van de laatste optie is dat u ook de machine hergebruikt. Verder ziet u op onze stand de allernieuwste innovatieve verpakkingsconcepten voor vers, gesneden, natte levensmiddelen die zowel qua tray als topseal folie recyclebaar zijn en toch de houdbaarheid van het levensmiddel garanderen. Door deze concepten te verwerken op de verpakkingstechnologie van MULTIVAC bespaart u op plastic, voldoet u aan de recyclebaarheidseis én hergebruikt u eventueel uw bestaande verpakkingsmachine! Daarbij zijn al deze plasticbesparende verpakkingsmaterialen direct bij ons te bestellen; kortom een duurzame totaaloplossing!

 

DaklaPack heeft eind 2019 haar Groene Missie gelanceerd

Met deze Groene Missie bieden wij duurzame oplossingen voor verzending, verpakken en afvullen van producten. Het verduurzamen doen wij middels 3 speerpunten.

1. Het recyclebaar maken van verpakkingen, zoals de PE/PE STAZAK van 100% PE.

2. Het inzetten van biobased en biodegradable grondstoffen, zoals de Biobased gripzak. Deze gripzak is volledig gemaakt uit suikerriet. Om aan te tonen dat deze verpakking daadwerkelijk gemaakt is uit suikerriet wordt het ‘I’m Green Plastic’ logo gevoerd op elke verpakking.

3. Slimmer inzetten en beperken van verpakkingsmaterialen en verpakkingsonderdelen, zoals de FashionPack. Met FashionPack verstuur je kleding in een luchtarme verpakking. Door een gepatenteerde innovatie is het mogelijk om de verpakking te vacumeren. 

Scroll naar top