Valk Welding BV

Over ons

VWCO is opgericht in 2018 als een nieuwe divisie van de Valk Welding Group welke zich bezig houdt met de verkoop en integratie van collaborative robots ook wel cobots genaamd. Valk Welding heeft hiervoor de rechten voor de distributie voor de Benelux van de cobots verkregen van fabrikant Techman Robot.

Inmiddels is VWCO een zelfstandige volwassen divisie van de Valk Welding Group met een eigen faciliteit in Alblasserdam. Hier wordt ruimte geboden aan onder andere een demonstratie ruimte en trainingscentrum. Daarnaast heeft fabrikant Techman Robot in hetzelfde pand zijn Europese vestiging gehuisvest wat zorgt voor een sterke verbinding tussen partner en leverancier.

De cobots van Techman robot zijn uniek in zijn soort door het standaard geïntegreerde vision systeem. Cobots zijn relatief goedkoop, kunnen op een plug & produce manier worden gebruikt, hebben een gebruiksvriendelijke programmering en kunnen zonder extra veiligheidsvoorzieningen worden gebruikt. Cobots worden steeds vaker geïntegreerd in assemblagelijnen, voor machinebelading en andere toepassingen.

Met een sterke binding met de Valk Welding Group zal er zeker flink ingezet worden op de integratie van cobots met de lasrobots van Valk Welding. Inmiddels zijn hier al enkele concepten voor ontworpen. Hiermee wordt een extra stap in de automatisering binnen de industriële sector bewerkstelligt.

Gemarkeerd product

Neem contact met ons op

Scroll naar top

Registreer je nu voor Empack Den Bosch 2023

Bezoek jij op 5 & 6 april 2023 het #1 jaarlijkse ontmoetingsmoment voor de hele Nederlandse verpakkingscommunity? Beleef de verpakkingsmachines en -technologieën van dichtbij, spreek al je vakgenoten en ben in één keer weer helemaal op de hoogte van alle ontwikkelingen uit de markt.

Registreer je nu gratis voor de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux.