Print2Pack transformeert verpakkingsproductieproces met Xerox

Print2Pack transformeert verpakkingsproductieproces met Xerox

De Meern – Print2Pack loopt voorop in de nieuwe trend in drukwerk. Packaging is hot. De eigenaar van Print2Pack komt niet uit de grafische industrie maar is marketeer. Rob van Dijk transformeert de offsetdrukkerij naar een volledig geautomatiseerd productieproces met de XeroxR Automated Packaging Solution. De iGen5 kleurenproductiepers die op dikkere media kan drukken is de drijvende kracht. Deze “thickstock”pers beschikt over de mogelijkheid om 530 g/m² karton of materialen tot een dikte van 610 micron succesvol te bedrukken, zowel enkel- als automatisch dubbelzijdig.

Met het printen van karton in kleine oplagen, gepersonaliseerd in CMYK+ (groen, oranje, blauw, transparant en wit) en binnenkort ook met de XLS-optie (velformaat 36,4 x 88,9 cm), maakt Print2Pack nieuwe verpakkingen voor inmiddels ook nieuwe klanten. De extra kleuren zorgen ervoor dat het Pantone-scala voor bijna 100% wordt ondersteund. Verder waren voor Print2Pack de kortere doorlooptijden, het weinige afval, de strakke distributieketen, de keuze voor een oplage van 1 tot 5000 en de personalisatie door variabele data de redenen voor de investering.

Rob van Dijk: “De overstap van offset naar digitaal drukken was voor het team niet zo moeilijk. Een van de operators zei me zelfs dat het karton makkelijker door de iGen loopt dan bij de offsetpers.”

Print2Pack kocht deze verpakkingsoplossing en een nieuwe Kama stansmachine van PrinterXpert. Arlo Swartz startte PrinterXpert als Xerox reseller van productiepersen in 2010 en heeft de grootste productieprint showroom met inmiddels diverse merken, in Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top