Oerlemans Plastics genomineerd voor plastic recycling awards Europe 2020
OPACKGROUP

Oerlemans Plastics genomineerd voor plastic recycling awards Europe 2020

Met de nieuw ontwikkelde plastic webshopbag folie die bestaat uit 100% gerecycled materiaal is Oerlemans Plastics B.V. genomineerd voor de Plastics Recycling Awards Europe 2020.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

De nieuwe verpakkingsfolie is gemaakt van 100% gerecycled materiaal en er is minimaal inktgebruik. Het resultaat is dat de CO2-voetafdruk van deze film, gemaakt voor Wehkamp B.V., aanzienlijk is verminderd en dit heeft een positief effect op het milieu. Oerlemans Plastics produceert webshopbags en folie in diverse soorten en maten. Deze webshopbags worden gebruikt als flexibele verpakking voor online bestelde artikelen bij e-commerce aankopen. Klanten van Oerlemans Plastics, zoals Wehkamp B.V., nemen goed geïnformeerde, op feiten gebaseerde beslissingen voor het verzenden van producten in plastic zakken. Een ander voordeel is dat de plastic verpakking minder lucht bevat dan dozen. Bestelwagens en vrachtwagens kunnen efficiënter worden geladen, wat ook resulteert in minder CO2-uitstoot.

Verder kan de webshop bag folie ook worden voorzien van 1 of 2 lijmstroken voor retour zendingen, waardoor de verpakking minimaal één keer herbruikbaar is.

De Plastics Recycling Awards Europe worden voor het derde jaar op rij uitgereikt. De prijzen zijn bedoeld om prestaties te erkennen in de hele Europese recyclingsector. Ze bieden inzicht in de huidige ontwikkelingen in het gebruik van gerecycled materiaal, productontwerp en innovatieve productie.

Alle inzendingen worden tijdens beide dagen van de Plastics Recycling Show Europe (PRSE) getoond aan het publiek. De winnaars van de zeven prijscategorieën worden bekendgemaakt op 26 maart, de tweede dag van de Plastics Recycling Show Europe die plaatsvindt in de RAI Amsterdam.

In de volgende categorieën worden prijzen uitgereikt:

Automotive, Electrical or Electronic Product;
Building & Construction Product;
Household & Leisure Product;
Plastic Packaging Product;
Product Technology Innovation;
Recycling Machinery Innovation;
Plastics Recycling Ambassador.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll to Top