thema: carbon free future

Bomen planten en CO2 compenseren

Bossen verdwijnen in een rap tempo en de gemiddelde temperatuur op aarde loopt angstaanjagend op. Door het planten van bossen kunnen we dit een halt toeroepen en creëren we gelijk zoveel meer: voedingsbronnen voor mens & dier, zuurstof toename en recreatiemogelijkheden zijn hier voorbeelden van. Dit kan dichtbij huis, maar ook verder weg met duurzame bosprojecten in ontwikkelingslanden. Alleen met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat we een leefbare aarde nalaten aan de volgende generatie.

Empack werkt samen met United Packaging Forest, Trees for All en PEFC Nederland om bezoekers te informeren over reductie en compensatie van co2 uitstoot. Lees hieronder meer over de sprekers.

“Jaarlijks verdwijnen er netto 10 miljard bomen”

United Packaging Forest

Kees

Jaarlijk verliezen we ruim 10 miljard bomen en de consequenties daarvan zijn niet mals. Om die reden werkt Empack samen met United Packaging Forest en planten we per exposant één boom, in Oeganda of in de Hollandse Biesbosch.

UPF is één van de vele partners van Trees for All en alle donaties komen 100% ten goede aan deze stichting. Door de aanplanting van bomen compenseren we gezamenlijk de CO2 uitstoot van de hele productieketen. Onder het motto: “Iedere boom is er een”, willen we met zoveel mogelijk bedrijven in de keten echt het verschil maken. Iedere deelnemer, van individu tot groot bedrijf, is welkom om dit initiatief te steunen.

Kees Kok is Marketing manager bij Berry | PET Power.  Duurzaam denken en handelen is een belangrijk onderdeel geworden van zijn dagelijkse werkzaamheden. Hij is gestart met UPF, omdat hij meer wil betekenen dan alleen intern duurzamer te worden. Het UPF initiatief is een onafhankelijk platform voor partners die het zelfde doel voor ogen hebben.

PEFC Nederland

Gelukkig bestaat er de mogelijkheid om CO2 vast te leggen. Iedere boom zet CO2 om in hout: al miljoenen jaren. Dat hout is bruikbaar voor consumenten- en transportverpakkingen. Indien dat hout uit bossen komt met het PEFC keurmerk heeft u de garantie dat het bos in stand blijft.

Maarten Willemen is voorzitter van PEFC Nederland. Maarten kent de bos- en houtsector goed vanuit zijn vorige functie als hoofd van de Productgroep Hout bij Staatsbosbeheer waar hij verantwoordelijk was voor oogst en verkoop van hout. Het is zijn overtuiging dat meer bos en meer hout een flink deel van de oplossing vormen voor de klimaatproblematiek.

 

Scroll naar top