Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht

thema: carbon free future

Bomen planten en CO2 compenseren

Bossen verdwijnen in een rap tempo en de gemiddelde temperatuur op aarde loopt angstaanjagend op. Door het planten van bossen kunnen we dit een halt toeroepen en creëren we gelijk zoveel meer: voedingsbronnen voor mens & dier, zuurstof toename en recreatiemogelijkheden zijn hier voorbeelden van. Dit kan dichtbij huis, maar ook verder weg met duurzame bosprojecten in ontwikkelingslanden. Alleen met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat we een leefbare aarde nalaten aan de volgende generatie.

“Jaarlijks verdwijnen er netto 10 miljard bomen”

Empack slaat de handen ineen met UPF

Verpakkingen zorgen voor minder voedselverspilling en maken efficiënt transport van producten mogelijk. Tegelijkertijd moeten we ervoor waken dat onze verpakkingen niet in het milieu terechtkomen. Ook verliezen we jaarlijks ruim 10 miljard bomen, en de consequenties daarvan zijn niet mals. Om die reden werkt Empack samen met United Packaging Forest en planten we per exposant één boom, in Oeganda of in de Hollandse Biesbosch.

UPF is één van de vele partners van Trees for All en alle donaties komen 100% ten goede aan deze stichting. Door de aanplanting van bomen compenseren we gezamenlijk de CO2 uitstoot van de hele productieketen. Onder het motto: “Iedere boom is er een”, willen we met zoveel mogelijk bedrijven in de keten echt het verschil maken. Iedere deelnemer, van individu tot groot bedrijf, is welkom om dit initiatief te steunen.

Scroll naar top