DESIGN FOR INTENDED USE

Nederlands Verpakkingscentrum (NVC)

Utrecht is een mooie oude beursstad, die centraal in Nederland ligt en de EmpackNL aldaar biedt dan ook een uitstekende gelegenheid voor de NVC-lidbedrijven in met name Nederland en Vlaanderen elkaar en de medewerkers van het NVC-verenigingsbureau te ontmoeten. Het gaat daarbij zowel om onze lid-bezoekers als lid-exposanten.

Design for Intended Use DIU voor milieu

Design for Intended Use (DIU) is een proces van denken en het uiteindelijke resultaat van het verpakkingsontwerp dat ondubbelzinnig het beoogde gebruik van het verpakte product door de beoogde
gebruiker laat zien en garandeert. Speciale focus leggen we deze EmpackNL op Design for Intended Use (DIU) als middel om de milieuproblemen in de wereld van het verpakken aan te pakken.

Hoe kan DIU de verantwoorde inzameling van geleegde verpakkingen ondersteunen? Welke informatie helpt de consumentgebruiker bij het eenduidig wegdoen van zijn/haar verpakking na gebruik?

Verpakken voor de omni-channel retail

Web Retail Packaging (WRP) is het verpakken van producten die online worden besteld en vervolgens worden afgeleverd, direct bij de consument thuis of via een afhaalpunt. WRP is een essentiële factor voor de verdere stabiele groei van het thuiswinkelen, met name waar het fysieke producten betreft.

Hoe ziet de toekomst van WRP er uit en welke verpakkingsaspecten betekenen daarin risico’s of juist
kansen?

Deze vragen staan centraal in het NVC innovatieproject Web Retail Packaging, geleid door NVC manager Kennisontwikkeling en Projecten Corné Huijben.

Scroll naar top