Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht

Brightlands Innovation Hub

Oog voor duurzaamheid, gezondheid, digitalisering en ‘werk maken van innovatie’

Brightlands Campus Chemelot

Chemelot Innovation and Learning Labs B.V. (CHILL) stimuleert de samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven. De partners die in CHILL participeren zijn de onderwijsinstellingen in de regio Zuid-Limburg (Vista, Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht) en acht grote private partijen (DSM, SABIC, OCI Nitrogen, Fribrant, Arlanxeo, Anqore, Borealis en Sitech Services). CHILL is een zogenaamd Centre of Expertise (CoE) en een Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV). Dit zijn publiek-private samenwerkingen die vanuit het Nederlandse topsectorenbeleid werken aan onderwijsvernieuwing, innovatieopdrachten en leven-lang-leren programma’s.

 

Binnen de Brightlands Chemelot Campus verbindt CHILL het opleiden van de studenten aan de R&D van bedrijven op en buiten de campus. Zij doet dit door studenten via een innovatief onderwijsconcept in te zetten in zogenaamde Communities for Development (CfD). In deze communities wordt de innovatie vraag van een bedrijf gekoppeld aan de leervraag van een student. Op deze manier ontstaat een laagdrempelige toegang tot kennis, faciliteiten en mankracht waar op basis van co-creatie onderzoek gedaan wordt.

Brightlands Campus Chemelot

Brightlands Chemelot Campus boosts innovation and business growth by giving tenants access to talent, knowledge, infrastructure and entrepreneurship. This enables this vibrant community to create performance materials, sustainable processes and biomedical solutions for a more sustainable world. Brightlands Chemelot Campus is the ideal breeding ground for materials science and innovation and part of the first European Circular Hub.

Wat is de Brightlands Innovation Hub?

  • De Brightlands Innovation Hub is een verzamelpunt van chemische processen en biobased kunststoffen. Hier worden de laatste praktische handvaten, nieuwste ontwikkelingen en laatste kennis gebracht om de capaciteit om de ontwikkelingen in een stroomversnelling te laten gaan.
  • We hopen u te mogen verwelkomen in onze Brightlands Innovation Hub!

Deelnemers

Chemelot Innovation and Learning Labs

BMC-TNO

GBO Innovation makers

Yparex B.V.

Scroll naar top