Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht

Brightlands Innovation Hub

Oog voor duurzaamheid, gezondheid, digitalisering en ‘werk maken van innovatie’

Brightlands Campus Chemelot

Iedereen die met verpakkingen te maken heeft, weet dat ‘het circulair maken van verpakkingen’ de komende jaren een grote rol gaat spelen. Er worden doelen gesteld, maatregelen genomen, we moeten verpakkingen anders gaan gebruiken en duurzamer produceren. Alles moet recyclebaar worden en het gerecyclede materiaal moet ook weer opnieuw nuttig ingezet kunnen worden.

Er zijn echter veel vragen rondom de manier waarop we de verpakkingen daadwerkelijk circulair kunnen maken en met welke maatregelen en beleid we rekening moeten houden om toekomstbestendige verpakkingen duurzaam te kunnen produceren en recyclen.

 

Bij Brightlands werken we aan het recyclebaar maken van verpakkingen door redesign van de verpakkingsmaterialen zodat deze recyclebaar worden. We verbeteren ook de kwaliteit van gerecycled materiaal zodat dit weer goed ingezet kan worden voor nieuwe toepassingen. We geven inzicht in wat een LCA voor je verpakking kan betekenen, inzicht in de toekomst van chemisch recyclen en wat je moet weten qua beleid en maatregelen om te zorgen dat je verpakking klaar is voor de toekomst.

Wat is de Brightlands Innovation Hub?

  • De Brightlands Innovation Hub is een verzamelpunt van chemische processen en biobased kunststoffen. Hier worden de laatste praktische handvaten, nieuwste ontwikkelingen en laatste kennis gebracht om de capaciteit om de ontwikkelingen in een stroomversnelling te laten gaan.
  • We hopen je te mogen verwelkomen in onze Brightlands Innovation Hub!

Deelnemers

Chemelot Innovation and Learning Labs

BMC-TNO

GBO Innovation makers

Yparex B.V.

Scroll naar top